Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Knina 03.04.2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Knina 03.04.2020

U cilju pravovremenog i potpunog informiranja građana Grada Knina, Stožer civilne zaštite Grada Knina daje sljedeće Priopćenje. Iz Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu, dana 3. travnja 2020. godine, izvijestili su nas da je jedan liječnik s Odjela fizikalne medicine, koji živi u Zadru, pozitivan na virus SARS-CoV-2, s čim je odmah upoznat nadležni epidemiolog, koji je odredio samoizolaciju za 9 djelatnika s kojima je liječnik bio u kontaktu posljednji put kad je bio u kninskoj bolnici, uz obvezno testiranje na COVID-19 za njih troje. Budući je zaraženi liječnik u kninskoj bolnici zadnji put bio još 24. ožujka 2020., i nakon više dana iza odlaska iz Knina je razvio simptome bolesti, nadležni epidemiolog je ipak propisao samoizolaciju za sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim liječnikom do 8. travnja 2020. godine, dakle još sljedećih 5 dana. Liječnik je također bio u kontaktu i sa 6 pacijenata koji se liječe na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije, kojima će se pratiti tjelesna temperatura dva puta dnevno i klinička slika, također do 8. travnja. 

U priopćenju iz Bolnice, navodi se da je Odjel, odmah po dobivanju informacije da je navedeni liječnik pozitivan na virus SARS-CoV-2, izoliran uz sve higijenske mjere (pranje i čišćenje prostorija), koje se sve već provode u cijeloj Ustanovi od proglašenja epidemije.

Stožer civilne zaštite Grada Knina, kao i sama gradska uprava Grada Knina, pratit će daljnji razvoj situacije te će u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere i pravovremeno informirati građane.

Ponovno apeliramo na sve naše sugrađane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera i uputa izdanih od strane Stožera civilne zaštite, jer se samo odgovornim ponašanjem svih nas može smanjiti širenje zaraze COVID-19. 

Budimo odgovorni za vlastito zdravlje, zdravlje naših obitelji i svih naših sugrađana. #OSTANIDOMA