Prvi slučaj oboljenja od COVID-19 u Kninu

Prvi slučaj oboljenja od COVID-19 u Kninu

Stožeru civilne zaštite Grada Knina je potvrđen prvi slučaj zaraze COVID-19 na području grada. Radi se o djelatnici Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ koja je bila u kontaktu sa liječnikom za kojeg je prethodno potvrđena zaraza SARS-CoV-2 virusom, a koji je u bolnici zadnji put bio 24.03.

Zbog posebne osjetljivosti bolničkog sustava, u kninsku bolnicu su došli epidemiolozi županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koji će analizirati situaciju, utvrditi jesu li se svi pridržavali interno propisanih pravila postupanja, te naložiti provođenje posebnih mjera kojima će se pokušati prevenirati daljnje širenje zaraze u samoj bolnici i izvan nje.

Stožer civilne zaštite Grada Knina, kao i sama gradska uprava Grada Knina, pratit će daljnji razvoj situacije te će u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere i pravovremeno informirati građane.

Ponovno apeliramo na sve naše sugrađane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera i uputa izdanih od strane Stožera civilne zaštite, da minimiziraju izlaske iz svog doma na najmanju moguću mjeru, da prilikom izlaska striktno poštuju socijalnu distancu, da često dezinficiraju ruke i da koriste maskice koje ih, u skladu sa najnovijim znanstvenim istraživanja, ipak štite od zaraze virusom SARS-CoV-2.

Budimo odgovorni za vlastito zdravlje, zdravlje naših obitelji i svih naših sugrađana. #OSTANIDOMA